Unicef Laddercompetitie 2020

Wij gaan op 25 mei 2020 van start met de ladder, aanmelden kan vóór 21 mei via het formulier onderaan deze pagina. Deze interne enkel competitie loopt door tot en met oktober.

Mochten deelnemers later willen instromen zal er een poging worden gedaan om met een oplossing te komen.

Dit jaar spelen we de ladder wederom in een poule format. De bijbehorende uitleg, spelregels en richtlijnen zijn hieronder weergegeven.

Verder doet Walenburg ook dit jaar weer haar best om Unicef te steunen. Een bijdrage van 5 euro per deelnemer wordt daarom zeer gewaardeerd! Het bedrag kan worden overgemaakt naar:
NL39 INGB 0002582719
t.n.v. Vereniging Vrienden van het Tennispark Walenburg
Met beschrijving: “UNICEF Ladder Competitie”

Uitleg, spelregels en richtlijnen

 1. Alle deelnemers worden verdeeld in poules van drie.
 2. De poules zijn gerangschikt. Bij aanvang van de ladder wordt gestreefd om de sterkste spelers in de hoogste poule(s) te plaatsen, en de beginnende spelers in de laagste poule(s).
 3. Aan het einde van elke maand promoveert de koploper in de poule naar een hogere poule, terwijl de laatste een poule degradeert.
 4. Iedere maand speel je één wedstrijd tegen beide mede ladderaars in je poule. In totaal kom je dus uit op twee wedstrijden per maand.
 5. We werken niet met vaste speelavonden. Het is de bedoeling dat de deelnemers elkaar bellen of mailen en afspreken wanneer het beiden uitkomt.
 6. De wedstrijden duren 45 minuten en alleen het aantal games worden geteld (bijv. uitslag 7-4).
 7. De uitslagen van de gespeelde wedstrijden kunnen op twee manieren worden bijgehouden:
  • Via een google docs bestand waarvoor we alle deelnemers uitnodigen. In dit bestand zijn ook alle contact gegevens van de deelnemers terug te vinden.
  • Via het daarvoor bestemde spelschema in het clubhuis.
 8. Spelers dienen zelf voor ballen en baanreserveringen te zorgen.
 9. Probeer tijdig afspraken te maken, en zaken in goed overleg onderling te regelen. Als het niet is gelukt om een afspraak te maken, dan geldt het volgende:
  • Iemand die niet beschikbaar is verliest 5-0
  • Iemand die 2 dagen voor de wedstrijd annuleert verliest 5-0. (natuurlijk is het mooier als er een nieuwe afspraak kan worden gemaakt)
  • Als beide spelers niet kunnen dan wordt 1-1 genoteerd.
  • Als door weersomstandigheden een reeds begonnen wedstrijd wordt afgebroken, dan geldt bij een stand met een verschil van 3 of meer games die stand.
 10. Poulewinnaars worden bepaald aan de hand van de onderstaande volgorde in regels:
  • De meeste gewonnen wedstrijden binnen een poule.
  • Als twee spelers binnen een poule allebei een pot hebben gewonnen, wordt de winnaar bepaald aan de hand hun onderlinge wedstrijd.
  • Het hoogste game saldo, dat wil zeggen het aantal games dat iemand meer heeft gewonnen dan verloren.
  • Indien nog geen uitsluitsel, bepaalt het lot.
 11. Indien we niet uitkomen met aantal deelnemers, zullen de laatste twee poules ieder 2 ladderaars bevatten. In deze poules wordt maar één wedstrijd gespeeld.
 12. Personen die na aanvang zich aanmelden, kunnen op basis van hun speelsterkte en het verloop van de ladder in een hogere poule dan de laagste worden geplaatst.
 13. De spelregels kunnen worden aangepast door de coördinators om het plezier in en het functioneren van de ladder te bevorderen. Zijn er vragen, dan kun je altijd even mailen.

Ook suggesties en opmerkingen zijn van harte welkom.
Iedereen heel veel ladderplezier!

Groeten,
Wijnand en Hardy