IVA Certificaat

IVA staat voor ‘Instructie Verantwoord Alcohol schenken‘. Volgens de Drank- en Horecawet zijn we als vereniging verplicht een nuchtere volwassene achter de bar te hebben, die in het bezit is van een IVA-certificaat.

Als bij een eventuele controle niemand deze verplichting kan vervullen zal de vereniging worden beboet. Bij herhaling kan zelfs de vergunning van de vereniging worden ingetrokken.
Als je op de club bent –terwijl het clubhuis geopend is– en er is verder niemand in het bezit van een IVA-certificaat aanwezig, moet de geprinte versie van jouw certificaat in het clubhuis liggen. We bewaren deze daarom in een map achter de bar.

Omdat onze map nog véél te dun is, doen we een beroep op alle leden van 18 jaar en ouder om deze ‘Instructie Verantwoord Alcohol schenken‘ te volgen. Dat kan op de website van NOC*NSF. Je kunt daar een vragenlijst invullen (duurt 15 á 20 minuten). Na succesvolle afronding ontvang je jouw IVA-certificaat in je mailbox.
Bij velden die geen betrekking op jezelf hebben, kun je het volgende invullen:

  • – Naam barverantwoordelijke: “Aat Monteny”
  • – E-mailadres barverantwoordelijke: “info@tennisparkwalenburg.nl”

We willen natuurlijk dat zo veel mogelijk leden het IVA-certificaat bezitten. Daarom is er volgend seizoen weer een gezellige instructieavond, waar je natuurlijk ook welkom bent als IVA-gecertificeerd barman/-vrouw. Informatie over deze avond volgt in de nieuws en agenda pagina’s.

Het is geen moeilijke vragenlijst, dus je kunt nú zelf je certificaat halen binnen een half uur. Er staat geen geldigheidsduur op het certificaat, dus je hoeft het maar één keer te halen.

Alvast bedankt voor je medewerking en succes bij het het behalen van jouw IVA-certificaat! De afdruk kan je bij de bar inleveren.

Aat Monteny, Renske Meijer en Onno van Toor